Informace

 

Technické informace

 

Vallejo ModelAir

Vallejo© Model Air jsou speciálně vyvinuté akrylové barvy pro Airbrush .

 

Složení: Barvy na Airbrush musí být speciální, aby pigmenty neucpávali stříkací pistole. Velice jemné pigmenty od Modelu Air Vám dájí technické bezpečí a mimořádnou jemnost nástřiku. Vynikající jakost i pro nanášení štětcem a jsou zvláště vhodné pro zpracování drobných detailů jakož i na vrstvu průhledné lazurovací barvy.

Barvy od Model Air se můžou ředit vodou, alkoholem nebo speciálním ředidlem (Thinner), které zachová vlastnosti barvy a mohou se míchat mezi sebou podle potřeby.

 

Povrchy:  Model Air jsou vhodné na všechny umělohmotné i kovové plochy a nepotřebují žádný předcházející základní nátěr. U tmavých povrchů k zesílení svítivosti barvy se doporučuje základní šedý nástřik (001 nebo 097).

 

Návod k použití: Před použitím dobře protřepat a nalít přímo do pistole. Model Air schne rychle po nastříkání.

 

Laky: Model Air sortiment obsahuje lesklý, saténový a matný lak, které jsou speciálně vyvinuty pro Airbrush. Schnou za 5 až 10 minut podle vlhkosti vzduchu. Pro tenčí vrstvu lze naředit vodou nebo ředidlem. Nejlepší výsledek dosáhnete nanášením v několika jemných vrstvách; u malých povrchů stačí nátěr štětcem. S lakem se dají také rozmíchávat barvy; dosáhne se vyšší svítivost. Doporučuje se Airbrush pistoli ihned po použítí vyčistit, aby v ní barvy nezaschly.

 

Barvy Model Air přestříkané a zaschlé vzdorují olejovým barvám, lakům, terpentynové silici a dokonce i lehkému čištění alkoholem. Ve srovnání s jinými akrylovými barvami na vodní bázi, má Model Air lepší odolnost proti otěru a poškrabání.

 

Ředidlo dá barvě více flexibility, neovlivňuje přilnavost a zpomaluje dobu schnutí v stříkací pistoli. Doporučuje se vždy přidat kapku ředidla do barvy. Model Air lze ředit též vodou nebo alkoholem, můžou se tím ale zhoršit vlastnosti barvy.

 

Airbrush čistič: k odstranění zbytků barev z pistole, které by jí mohli ucpávat. Doporučuje se i občas prostříknout čističem pistoli během práce. K důkladnému očištění lze čistící prostředek smíchat s 50% alkoholem. Do této směsi lze rozebranou pistoli na 12 hodin vložit a pak jí důkladně propláchnout.

Copyright © 2007, www.colorshock.cz, created by Autograph, Admin-NG